Найпопулярніші коктейлі світу

Коктейлі- Напої, які отримують змішуванням кількох рідин. Бувають як алкогольні коктейлі, так і безалкогольні. Перша згадка слова "коктейль" у пресі належить виданню з Нью-Йорка "The Ballance". У травні 1806 року на його сторінках було дано визначення: "Коктейль є стимулюючий напій, що складається з різних міцно-алкогольних напоїв, цукру і гірких настоянок".

У цій статті я хочу розповісти вам про найпопулярніші алкогольних коктейлях світу.

Почну з коктейлю «Кривава Мері». Всі безсумнівно чули про таке. Коктейль «Кривава Мері» спочатку з'явився ще до другої світової, але коли саме, і хто автор - питання спірне. Назва коктейлю асоціюється з ім'ям англійської королеви Марії I Тюдор, що отримала прізвисько Кривава Мері за розправи над протестантами. Коктейль складається з горілки і томатного соку з додаванням солі, чорного перцю, Вустерського соусу, соусу Табаско, селери, хрону, лимонного або лаймового соку, апельсинового соку. Подається в хайбол з трубочкою.

«Мохіто» - коктейль на основі білого рому і листя м'яти. Місце походження - Куба. Мохіто зазвичай складається з 5 інгредієнтів - це ром, цукор, лайм, содова і м'ята. Подається у високій склянці. Відомо що цей коктейль дуже любив Ернест Хемінгуей.

«Піна колада» (Піня коляда) - алкогольний коктейль з Карибського басейну. Складається з рому, кокосового молока і ананасового соку. Є варіанти з використанням горілки. Подається в об'ємному келиху (кубку). Піна колада вважається офіційним напоєм Пуерто-Ріко.

«Маргарита» - коктейль із соку лайма, апельсинового лікеру й текіли. Подається в однойменному келиху. Можливо навіть що «Маргарита» - одна з причин зростання популярності текіли. Коктейль «Маргарита» - це прекрасний акомпанемент до обіду в мексиканському стилі.

«Лонг-Айленд Айс Ті» - один з найбільш міцних алкогольних коктейлів, складається з горілки, джина, білого рому, текіли, апельсинового лікеру, кока-коли, лимона і кубиків льоду. Подається в хайбол з трубочкою. Згідно з легендою, коктейль був уперше винайдений в роки Сухого закону, оскільки зовні і ароматом нагадує холодний чай.

«Б-52» - це коктейль, який складається з трьох нашарованих лікерів: кавового, вершкового та апельсинового, які створюють шари. Подається в стосі. Іноді підпалюється. За легендою коктейль названий на честь бомбардувальника Боїнг B-52 Stratofortress.

«Космополітен» - коктейль із горілки, лікеру і лимонного соку. Подається в коктейль келиху. Для прикраси, в основному, використовується часточка лимона або лайма. Цей коктейль зробила особливо популярним героїня серіалу "Секс у великому місті" Керрі Бредшоу.

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.