Склад: Легені свинячі , печінка, сало, цибуля, рис, сіль, чорний молотий перець, вода, свиняча кишка.
Гурка кров'яна закарпатська
Склад: Кров свіжа ( з свині), цибуля, сало свіже, рис, сіль, перець чорний мелений, вода, свиняча кишка.
Як готується?
Свіжу свинячу кров відварюють до готовності. Свіже сало нарізають кусками і підсмажують до напівготовності, додають нарізану дрібними кубиками цибулю і смажать. Промитий рис варять і промивають 2—3 рази у холодній воді, щоб він був розсипчастим.
Відварену кров та шкварки з смаженою цибулею з'єднують, пропускають крізь м'ясорубку з решіткою середнього діаметру.
Варений рис змішують з кров'яним фаршем, заправляють сіллю та чорним молотим перцем. Підготовлену кишкову оболонку наповнюють фаршем крізь спеціальний шприц, перев'язують, щоб ковбаски не були довгими.
Приготовану гурку кладуть в кип'яток і варять протягом 10—15 хвилин, слідкуючи, щоб вона не потріскалася.
Перед подачею гурку підсмажують у смальці, нарізають кусками вагою приблизно по 100 г і подають як гарячу закуску.
Гурку можна подавати й з гарніром — картопляним пюре або тушкованою капустою
Джерело:zakarpattyachko.com.ua