Рецепт Гурки кров'яної закарпатсьї

Склад: Легені свинячі , пе­чінка, сало, цибуля, рис, сіль, чорний молотий перець, вода, свиняча кишка.

 

Гурка кров'яна закарпатська

 

Склад: Кров свіжа ( з свині), цибуля, сало свіже, рис, сіль, перець чорний мелений, вода, свиняча кишка.

 

Як готується?

 

Свіжу свинячу кров відварюють до готовності. Свіже сало нарі­зають кусками і підсмажують до напівготовності, додають нарізану дрібними кубиками цибулю і смажать. Промитий рис варять і проми­вають 2—3 рази у холодній воді, щоб він був розсипчастим.

 

Відварену кров та шкварки з смаженою цибулею з'єднують, пропускають крізь м'ясорубку з решіткою середнього діаметру.

 

Варений рис змішують з кров'яним фаршем, заправляють сіллю та чорним молотим перцем. Підготовлену кишкову оболонку напов­нюють фаршем крізь спеціальний шприц, перев'язують, щоб ковбаски не були довгими.

 

Приготовану гурку кладуть в кип'яток і варять протягом 10—15 хвилин, слідкуючи, щоб вона не потріскалася.

 

Перед подачею гурку підсмажують у смальці, нарізають кусками вагою приблизно по 100 г і подають як гарячу закуску.

 

Гурку можна подавати й з гарніром — картопляним пюре або тушкованою капустою

Джерело:zakarpattyachko.com.ua

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.