Цей салат з'явився в нашій країні після перебудови. Коли тоненький струмочок імпортних продуктів проник на територію СРСР, на прилавках, а частіше під прилавками, з'явився такий продукт як крабові палички. До того часу салат, звичайно, готували, але тільки в елітних ресторанах. Та й крабове м'ясо, і крабові палички теж вироблялися і продавалися, але масовому покупцеві тоді вони не були доступні. А от коли кожен міг купити чи «дістати» упаковку-іншу паличок з морського мешканця, салат в різних варіантах з'явився на багатьох столах і в безлічі варіантів.
Як правило, його готують з консервованою кукурудзою, вареними яйцями, капустою або рисом, огірком, заправляють майонезом або сметаною. Насправді цей продукт поєднується з безліччю інших продуктів. Таким чином, можливості для фантазування практично не обмежені. Ось мої рецепти салату з крабовими паличками.
1. Крабові палички - 1 упаковка
Ананаси консервовані - 1 банка
Кукурудза консервована - 1 банка
Сир твердий тертий - 100-150 грам
Майонез навпіл зі сметаною
2. Крабові палички - 1 упаковка
Капуста китайська, порізана соломкою - 3-5 листів
Кукурудза консервована - 1 банка
Яйця варені - 2 шт.
Майонез
3. Крабові палички - 1 упаковка
Капуста китайська, порізана соломкою - 3-5 листів
Огірки свіжі - 2 шт.
Кукурудза консервована - 1 банка
Яйця варені - 2 шт.
Майонез
4. Крабові палички - 1 упаковка
Огірки свіжі - 2 шт.
Кукурудза консервована - 1 банка
Яйця варені - 2 шт.
Сир твердий тертий - 100 грам
Майонез
5. Крабові палички - 1 упаковка
Кукурудза консервована - 1 банка
Рис варений - 1 чашка
Яблуко терте - 1 шт.
Майонез
6. Крабові палички - 1 упаковка
Капуста китайська, порізана соломкою - 3-5 листів
Огірки свіжі - 2 шт.
Яблуко терте - 1 шт.
Кукурудза консервована - 1 банка
Яйця варені - 2 шт.
Майонез навпіл зі сметаною
7. Крабові палички - 1 упаковка
Ананас консервований - 1 банка
Кукурудза консервована - 1 банка
Яблуко терте - 1 шт.
Яйця варені - 2 шт.
Майонез навпіл зі сметаною
У будь-який з цих салатів добре буде покласти дрібно порубаний свіжий кріп і скропити нарізані інгредієнти соком лимона. Крабові палички в будь-якому з салатів можна замінити крабовим м'ясом. Найкраще брати не заморожений, а охолоджений продукт. При заморожуванні порушується структура продуктів, що входять до складу крабових паличок. А в розморожених паличках є надлишок води, що може вплинути на смак салату. Яйця для сала потрібно варити біля 10 хвилин, а додавати їх в салат не різаними, а тертими на тертці. У свіжих огірків, вирощених у відкритому грунті, краще всього знімати шкірку. А самі огірки нарізають кубиками або соломкою, відповідними розмірами інших нарізаних продуктів. Парникові огірки можна залишити в шкірці. Помідори, призначені для салату, теж краще очистити від шкірки. Для цього на хвилину помідор потрібно опустити в окріп, а після злити холодною водою. Що стосується цибулі, то для салату найбільше підходить червона цибуля. Вона має солодкуватий смак і не такий різкий, як звичайна біла або синя. Сир потрібно натирати або нарізати безпосередньо перед додаванням в салат, інакше він підсохне. Те ж стосується і яблук: натерті заздалегідь, вони темніють. З кукурудзи і ананасів зливають сік, відкинувши їх на сито. Китайську капусту замочують у холодній воді, після обсушують листя, зрізають товсту білу частину, а зелену нарізають. Її можна замінити зеленим салатом, який також витримують у холодній, підкисленій соком лимона або оцтом воді. Морепродукти відварюють до готовності, очищають від панцирів, лапок та інших неїстівних частин, охолоджують. Краще купувати їх окремо, а не в складі морського коктейлю. У коктейлі не найякісніші складові.
Ці поради рекомендується застосовувати при приготуванні не тільки крабового салату, але і всіх інших салатів. Сподіваюся, мої рецепти вам сподобаються. Смачного і натхнення на кухні.
Джерело:poradnyk.com