Рецепт неаполітанської піци Маргарита...

Серед усіх італійських піц Маргарита є, мабуть, найпростішою і найулюбленішою. Приготовлена з томатним соусом, сиром моцарелла, оливковою олією і листям базиліка, вона задовольнить смак найвибагливішого гурмана.

 

У далекому 1889 Маргарита Савойська - королева Італії і дружина Умберто I, в ході урядового візиту відвідує один з найкрасивіших міст Апеннінського півострова - Неаполь. До цього приїзду місцевий піццайоло Раффаелло Еспозіто створює три абсолютно різних види піци, але особливо сподобався королеві один, з моцарелою і помідорами, який з того моменту був названий на честь правительки Італії - Маргаритою. І сьогодні саме це чудо кулінарного мистецтва ми постараємося приготувати в домашніх умовах.

 

Інгредієнти:

 

основа для піци (дріжджове тісто);

 

300 грам томатної пасти;

200 грам сиру моцарелла «Mozarella di buffalo» або «Mozzarella fior di latte» (обов'язково італійського виробництва);

базилік;

сіль за смаком;

оливкова олія .

 

Процес приготування і маленькі секрети

 

Для початку викладаємо основу піци на лист, попередньо поклавши на нього харчовий папір, для того щоб піца не підгоріла. Так як в більшості випадків дріжджове тісто продається прямокутної форми, тому не потрібно намагатися зробити з нього округлу форму. Запевняю вас, піца від цього смачнішою не стане, тільки додасться зайвого клопоту кухареві.

 

Після цього необхідно «постукати» кінчиками пальців по тісту, для того щоб в ньому утворилися невеликі поглиблення, в яких буде «затримуватися» томатна паста. Тісто таким чином просочиться сильніше і піца вийде смачнішою. Постукали?! Відставляємо основу для піци на 10-15 хвилин в сторону. «Deve riposare un po '» - так кажуть італійці, тобто тісто має трохи «відпочити». А ми тим часом продовжимо працювати і перейдемо до приготування начинки. Начинка в неаполітанської піци Маргарита дуже проста і полягає, по суті, тільки з сиру моцарелла. Але це не повинно вас засмучувати, оскільки підсумковий результат від цього тільки виграє.

 

Нам знадобиться 200 грам або 2 пакетики моцарели, так як зазвичай вона продається в такому форматі. Сир для приготування повинен бути виключно італійського виробництва, це важливо, тому що в інших країнах, на жаль, не вміють готувати його так, як на історичній батьківщині.

 

Ріжемо моцарелу маленькими кубиками і кладемо в глибоку тарілку.

 

Після чого обов'язково додаємо трохи оливкової олії і акуратно перемішуємо нарізаний сир, для того щоб він не злипався.

 

Начинка готова, переходимо до нашого тіста.

 

У 300 грам томатної пасти додаємо трохи води, щоб вона не була надто густою, і практично «заливаємо» пастою тісто. Її повинно бути достатньо, так як тісто в духовці сильно сушиться, а суха піца - це не смачна піца.

 

Останній штрих, солимо тісто і ставимо його в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Обов'язково зверніть увагу, що ставимо ми його без моцарели і базиліка! Якщо поставимо все разом, вийде, швидше за все, щось похоже на пиріг, але ніяк не піца. Навіть таку начинку як прошутто (тип італійської шинки) піццайоло ніколи не ставлять відразу разом з тістом в духовку. Все має бути максимально свіжим і не запеченим.

 

10 хвилин пройшли, дістаємо наше тісто з духовки і тільки зараз рівномірно викладаємо на нього шматочки сиру. Після чого ставимо все це назад у духовку і чекаємо 3-4 хвилини, щоб моцарелла «розплавилася».

 

Шматочки моцарели красиво розподілилися по всій поверхні, а це означає, що наша піца готова.

 

Залишається тільки додати базилік і / або прошутто зверху і насолодитися витонченим смаком класичної неаполітанської піци Маргарита.

Приємного апетиту!


Джерело:poradnyk.com

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.