На Закарпатті розпочалась операція "Спецсигнал"

Державтоінспекція області перевірить, як водії виконують вимоги Правил дорожнього руху в частині надання переваги в русі автомобілям з ввімкненими спецсигналами.

 

Завтра профілактичні заходи будуть проводитися в обласному центрі. Інколи, через те, що водії авто в порушення всіх вимог не пропускають транспортні засоби з включеними проблисковими маячками, оперативні служби часто не можуть вчасно дістатися місця призначення. Що призводить до негативних наслідків. Згідно законодавства України право на перевагу в русі мають автомобілі з включеними спеціальними сигналами швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, міліції, військової автомобільної інспекції, служби інкасації тощо.

 

Сучасний ритм життя досить напружений. Ми постійно кудись поспішаємо, не встигаємо, запізнюємося. Не любимо стояти в автомобільних заторах, а тим паче пропускати вперед себе будь яке авто, втрачаючи дорогоцінний час. І рідко хто задумується, що ціною таких необдуманих дій може стати життя людини. Обладнання оперативних авто спецсигналами, не чиясь забаганка, а необхідність. Там, де чекають на виклик «швидку», міліцію або пожежну охорону, рахунок іноді йде на хвилини. Задумайтеся, можливо завтра допомога знадобиться саме вам?

 

Джерело:УДАІ УМВС України в Закарпатській області.

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.