Як приготувати деруни. Рецепти дерунів

Деруни – блюдо білоруської кухні. Незважаючи на це, вони досить популярні і в Україні. Пропонуємо вам рецепт, можливо, і не традиційних білоруських “драніків”, але не менш смачних дерунів.

Рецепт дерунів зі сметаною

Інгредієнти:

Картопля – 5 шт.

Цибуля – 1/2 шт.

Борошно – 2 столові ложки

Яйце – 1 шт.

Олія

Сіль, Перець чорний мелений

Масло

Сметана

Приготування:

1) Очистіть картоплю від шкірки та натріть на дрібній терці або подрібніть у блендері, лишній сік злийте.

2) Додайте почищену та натерту на дрібній терці або подрібнену в блендері цибулю.

3) У суміш картоплі та цибулі додайте яйце, муку та за смаком солі і меленого перцю та ретельно перемішайте до однорідності.

4) Нагрійте сковороду та налийте в неї олії. Столовою ложкою викладіть картопляну суміш на сковороду у вигляді млинців.

5) Обсмажте млинці з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

6) Зменшіть вогонь, накрийте сковорідку кришкою та посмажте ще три хвилини.

7) Готові деруни викладіть у глибокий посуд і кожен шар полийте розтопленим вершковим маслом. Подавайте деруни зі сметаною або молоком.

Рецепт дерунів із грибами

Інколи буває так важко здивувати своїх рідних та гостей новою стравою. Спробуймо приготувати всім відомі деруни, але по особливому – із грибною начинкою.

Інгредієнти для дерунів:

Картопля – 8 шт

Борошно – 1-2 ст. ложки

Сіль

Перець

Інгредієнти для грибної начинки:

Гриби (можна печериці) – 200 г

Цибуля – 1 шт

Перець

Сіль

Зелень

Приготування начинки:

1) Відваріть гриби до готовності та злийте відвар.

2) Дрібно поріжте цибулю та обсмажте її а олієї до м’якості.

3) Додайте до цибулі відварені гриби, добавте за смаком солі, перцю та смажте ще близько 5-ти хвилин.

4) До готової начинки додайте зелені.

Приготування дерунів із грибами:

1) Картоплю потріть на дрібній терці. Можна подрібнити в блендері. Якщо картопля пустить багато соку, то злийте його.

2) До подрібненої картоплі додайте борошно, сіль, перець за смаком та добре перемішайте.

3) Розігрійте на сковороді олію та ложкою викладіть у неї картопляну масу у вигляді млинця.

4) На картопляний млинець покладіть приготовлену раніше грибну начинку.

5) Залийте начику зверху картопляною масою.

6) Обсмажте деруни із двох боків до утворення золотої скоринки.

7) При подачі на стіл деруни із грибами можна полити соусом або сметаною.

Корисні поради щодо приготування дерунів

Щоб деруни не чорніли можна додати ложку сметани або кефіру.

Щоб картопля не чорніла, а деруни мали золотистий колір разом з картоплею труть і цибулю, сік якої не дозволить картоплі чорніти.

Щоб потерта картопля не чорніла в неї додають трохи лимонного соку.


Джерело:"Корисні поради"



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.