МНС Закарпаття готуються до ускладнення погодних умов (ФОТО)

За повідомленням Українського центру з гідрометеорології МНС України, вдень 5 грудня на дорогах України, крім південної частини, спостерігатиметься ожеледиця. Вдень у західній частині країни місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Водночас у Карпатах очікується сильний сніг.

 

З метою оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, на виконання вказівки МНС України від 29 листопада 2012 року № 17-1/913 та з метою забезпечення безперебійного транспортного сполучення на автомобільних дорогах області, зокрема на гірських перевалах, при ускладненні погодних умов, а також своєчасного залучення необхідних сил і засобів, у Територіальному управлінні МНС у Закарпатській області була проведена оперативна нарада.

 

Головуючий на нараді начальник ТУ МНС у Закарпатській області Антон Зелінський наголосив, що всі підрозділи Територіального управління приведені у режим постійної готовності. Задля упередження негативних наслідків стихії організована підготовка інженерної і спеціальної техніки, інших засобів для використання при ускладненні погодних умов з метою запобігання утворення заторів автомобільного транспорту на автошляхах державного та місцевого значення та їх ліквідації у разі виникнення.

 

Також було узгоджено комплекс заходів, спрямованих для упередження негативних наслідків стихії. Зокрема, спільно з районними службами автомобільних доріг, комунальними службами та органами Державтоінспекцієї УМВС України в Закарпатській області на місцях здійснюється постійний моніторинг стану проїзду на автошляхах державного та місцевого значення. На випадок ускладнення погодних умов на перевалах та всіх автошляхах області чергує техніка Закарпатського облавтодору.

Ситуація в області знаходиться на постійному контролі у керівництва Територіального управління МНС у Закарпатській області..

 

Управління МНС звертається до водіїв по можливості утриматися від подорожей, особливо з дітьми. При подорожах через перевали обов’язково обладнати колеса автомобілів ланцюгами проти ковзання. В період поганих погодних умов (сильний сніг, хуртовини, ожеледиця, вітер 15-20 м/с, температура повітря -180) це дуже небезпечно. В період сильних снігопадів просимо прибрати власний автотранспорт із вулиць, для безперешкодного руху аварійно-рятувальної техніки, та не перекривати проїжджі частини доріг та під’їзди до будинків!

 


Джерело:ТУ МНС у Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.