Студентський профком УжНУ зустрічав делегацію студентів «Львівської політехніки»

Восени до обласного центру Закарпаття прибула група студентів із Національного університету «Львівська політехніка» (46 осіб). Окрім ознайомчої програми гості мали екскурсію Ужгородом, що вже стала своєрідною традицією. Цього разу дружню екскурсію для студентів-львів`ян проводила Андріана Завадяк, голова профкому студентів УжНУ.

«Новини Закарпаття» поспілкувалися з Миколою Бричем, який є головою Колегії та профбюро студентів ІТРЕ НУ «ЛП». Наразі він навчається на 5-му курсі і бере активну участь у розвитку вузу.

 

Миколо, чиєю була ініціатива організовувати подібні поїздки до Ужгорода?

— Ми приїхали, щоб познайомитись з виробництвом на заводі «Джейбіл». Наша співпраця з заводом «Джейбіл» триває вже значний проміжок часу. За який багато студентів нашого вузу змогли ознайомитись із виробництвом, а деякі з них навіть, закінчивши навчання, залишились там працювати. Перша поїздка організовувалась ще в 2007 році, за ініціативи мого попередника Петра Маркевича, який на разі є аспірантом кафедри твердотільної електроніки фізфаку УжНУ та за підтримки ректорату Національного університету «Львівської політехніки».

Яка мета поїздки саме до Закарпаття?

— Найперше – це показати нашим студентам, як відбувається процес виробництва на заводі. У Львівській області жодного подібного виробництва немає, а Закарпаття фактично є найближчим регіоном західної України, де можна наочно це побачити.

Вже є улюблені місця в Ужгороді?

— Так, це ваш центр міста, набережна. Також, мені подобається пішохідний міст, краєвиди ваших старих вулиць. Вже традиційно відвідуємо Ужгородський замок. Ми стараємось прислухуватись до кожного зі студентів, і відвідували ті місця, які хоче більшість. Маленькі скульптурки, яких у вас досить багато, бачити не звично, бо у Львові таке не практикується, але це ваша традиція і вона приваблює туристів. До речі, у вас в Ужгороді дуже гарні дівчата.

Розкажіть трохи про традиції у вашому університеті.

— Традицій у нас є багато, це пов’язано з тим, що «Львівська політехніка» є одним з найбільших і найстаріших вузів України. Вже традиційними є проведення фестивалів «Весна» та «Осінь політехніки», гостями яких є відомі політичні та громадські діячі. Відносно недавно проведено перший «Зимовий бал», який, думаю, також стане традицією. Святкуємо день студента (у листопаді), на якому встановлюємо нові рекорди книги України. Наприклад, одного разу ми вмістили найбільшу кількість людей у тролейбусі. Або зробили найдовший галстук із конспектів. Ще пригадується флеш-моб, на якому організовано картинку зі стікерів, на якій було зображено: «Я люблю політехнікум».

Чи часто наші студенти приїжджають до Львова?

— Щодо екскурсій, то можливо так, але на рівні студентського самоврядування, я точно сказати не можу. Нас сьогодні тепло прийняли представники студентства УжНУ, відтак ми радо запрошуємо і ваших студентів. Думаю, у Львові також є на що подивитися (усміхається). Сподіваємось на подальшу більш тісну співпрацю з вашим студентством.

Що вам дають подібні поїздки?

— Перш за все – це нові знайомства, а відтак і можливості для подальшого розвитку студентського самоврядування нашого університету. Можливість організовувати спільні проекти та заходи.


Анастасія НОЖКА.

Джерело:УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.