Повна заборона куріння у ресторанах є неприпустимою, вважають у Адміністрації Президента

 Перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова вважає неприпустимою повну заборону куріння в закладах громадського харчування, зокрема ресторанах і барах, оскільки це є дискредитацією частини населення, яка курить.  

Про це вона заявила в коментарі УНІАН.

Вона також не виключила, що відповідні норми закону, прийнятого ВР 24 травня, будуть переглянуті.

«Дискредитація, зокрема й щодо теми куріння, це неправильно. Мають бути умови для людей, які курять, і які не курять. Які умови – це вже інше питання», - сказала І.Акімова.

При цьому вона зазначила, що закон, яким забороняється куріння в закладах громадського харчування, знаходиться на стадії вивчення в Адміністрації Президента.

Цим законом забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів у ліфтах і таксофонах; у приміщеннях і на території установ охорони здоров`я; у приміщеннях і на території навчальних закладів; на дитячих майданчиках; у приміщеннях і на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд і закладів фізичної культури і спорту; у під`їздах житлових будинків; у підземних переходах; у транспорті загального користування, який використовується для перевезення пасажирів; у приміщеннях закладів ресторанного господарства; у приміщеннях об`єктів культурного призначення; у приміщеннях органів державної влади і органів місцевого самоврядування, інших державних установ; на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Також забороняється, окрім спеціально відведених для цього місць, куріння тютюнових виробів у приміщеннях підприємств, установ і організацій усіх форм власності; у приміщеннях готелів і аналогічних місць розміщення громадян; у приміщеннях гуртожитків; в аеропортах і на вокзалах.

Закон набуває чинності через шість місяців з дня його публікації, окрім деяких положень, які набувають чинності з дня, наступного за днем публікації цього закону.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.