Найнебезпечніші свята року наближаються! (ВІДЕО)

 Як на Новий рік не померти від неякісного алкоголю? 

Наближаються найнебезпечніші свята. Таке вирахували американські вчені. Під час зустрічі Нового року найбільше людей помирає в лікарнях або дорогою до них. Серед причин науковці називають - і підвищену кількість ДТП, і обмороження, і зловживання алкоголем. Закцентуємо увагу на останньому. Тож, як не померти від неякісного питва - дізнавалися наші кореспонденти.

До зустрічі Нового року готова, запевняє киянка Катерина. Головний напій святкового столу купила ще кілька місяців тому.

Катерина, мешканка м. Києва:

- Для меня Новый год не обходится без шампанского, шампанское - это обязательный атрибут. Два бокала шампанского мне достаточно.

Насправді на столи співвітчизників стане ширший асортимент питва. І якості воно буде різної. Фальсифікованого алкоголю нині в країні вистачає. Ось, приміром, у цьому цеху виробляли горілку. Жодного дотримання технології: винокури-аматори просто змішували технічний спирт з водою, яку брали з дірявої труби.

Максим Іщук, керівник відділу податкової міліції Подільського району м. Києва:

- Было установлено сырье, из которого делали это спирт, пробки, акцизные марки старого образца. Ну, и также было установлено более 15 коробок готовой продукции к реализации.

Ціна за півлітра - дешевше, ніж у крамниці, тож охочих купити пляшечку вистачало. Її і продавали з рук всім охочим. Спокусився на таку пропозицію й Олександр.

Олександр, постраждалий:

- На запах ничего, вроде, нормально. На природе выпили по рюмочке - по две. Грамм по двести, не больше. Стало плохо. Через время - рвота, такое... Плохо.

Чому погано - згодом з'ясували фахівці.

Наталя Шаповал, старший оперуповноважений управління податкової міліції Сумської області:

- Масова частка альдегідів і сивушних масел у цьому напої перевищувала у сто разів допустиму норму. Отже це могло привести не лише до негативних наслідків для здоров'я споживачів, але й до летальних наслідків

Євген Фартушний, лікар-психофізіолог:

- 2010 год мы встретили тем, что что у нас 40 тысяч человек, по официальной статистике, погибли от злоупотребления алкоголем, из них 8 тысяч - от отравления алкоголем.

Щоб не поповнити цю сумну статистику, фахівці рекомендують споживати алкоголь відповідально. Чи то пак - не зловживати. Є навіть певні стандарти пиятики.

Євген Фартушний, лікар-психофізіолог:

- Не более, чем 1 грамм на килограмм для мужчин, и 0,7 грамм для женщин раз в три дня, то у него не формируется зависимость. Ну, это европейский стандарт.

Та й напої радять вибирати якісні. Йти за ними фахівці рекомендують, головно, у великі крамниці. Приготуйтеся за пляшку більш-менш доброго вина або шампанського віддати від двадцяти п'яти гривень, горілки - тридцять. Далі - уважно роздивляйтесь тару.

Радмила Дятлова, генеральний директор школи сомельє:

- Пробка - она должна быть не утоплена и не выпирать, это говорит о хранении вина. Уровень вина - он должен соответствовать, не должен быть меньше необходимого.

Тепер - про вигляд рідини. У шампанському, традиційно, повинно бути безліч бульбашок однакового розміру. У вині осад можуть мати дорогі колекційні екземпляри, у пляшках масового виробництва це неприпустимо. І куштуйте! Головне, щоб не було сторонніх запахів та присмаків.

 

 

 

 

Олена Ткаченко, Ігор Молчанов, НТН

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.