Бельгійська вівчарка - службовий собака (ВІДЕО)

Бельгійська вівчарка - службовий собака, відмінно охороняє господаря і його власність. Вона не звертає уваги ні на яку погоду і радіє життю під відкритим небом, так що їй конче необхідно якомога більше гуляти і працювати на свіжому повітрі. Ця порода добре себе зарекомендувала на змаганнях з дресирування. У руках досвідченого інструктора уважна бельгійська вівчарка легко вивчається будь-яких прийомів, але грубе поводження не піде на користь ні власникові, ні собаці і може перетворити повного ентузіазму, готового на все для господаря цуценя на жалюгідного неврастеніка. Не потрібно майже ніякого догляду, окрім гарного чищення щіткою.

Мити собаку не рекомендується навіть перед виставкою, якщо вона не дуже брудна. У неї «подвійна» шерсть, так що після вичісування підшерстя у собаки залишиться тільки половина вовни.

Вважається, що всі 4 типу великої бельгійської вівчарки походять від пастуших собак Центральної Європи шляхом схрещування з привезеними з Англії в XIII столітті мастіфа і дірхаундамі. У результаті до XIX століття виникло чимало місцевих вівчарок різного типу вовняного покриву і окрасу. Вперше порода Бельгійської вівчарки зареєстрована в 1885 р. Клуб бельгійської вівчарки утворився в 1891 р., коли селекціонер професор А. Рейлі виділив і заніс в племінний реєстр 4 відмінних один від одного типу Бельгійської вівчарки. У 1898 р. довгошерстому типу чорної бельгійської вівчарки дали назву грюннендаль. Тоді ж жорсткошерстний тип оленячого окрасу стали називати лакен за місцем розташування королівського замку - Лакен. У наші дні це дуже рідкісна порода. Більшість короткошерстих бельгійських вівчарок походять з околиць міста Малин, чому і називаються малінуа. А шанувальник породи, що жив у селі Тервюрен, вивів довгошерстий тип олень-соболиній забарвлення, що отримав назву тервюрен.

Є чотири різновиди

 

Малінуа:

Висота у холці: кобелі 61-66 см, суки 56-61 см

Забарвлення: рудуватий із чорним нальотом і чорною маскою

Грюнендаль:

Висота у холці: кобелі 61-66 см, суки 56-61 см

Забарвлення: чорний, припустима невелика біла пляма на грудях або між пальців, сивина на морді

Лакенуа:

Висота у холці: кобелі 61-66 см, суки 56-61 см

Забарвлення: рудуватий із чорним нальотом і чорною маскою

Тервюрен:

Висота у холці: кобелі 61-66 см, суки 56-61 см

Забарвлення: всі відтінки рудого, палевий і сірий кольори з характерним почорнінням кінчиків шерсті і чорна маска

[media=http://www.youtube.com/watch?v=UCwwCzSzPS4]

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.