Шарлотка – з дитинства знайомий кожному смачний і ароматний яблучний пиріг.Вперше шарлотка з’явилася у Франції і називалася тоді Charlotte. Готувалася Charlotte з солодкого крему з фруктами, білим хлібом і лікером.
Сучасну шарлотку готувати зовсім не важко. Наприклад, пропонуємо Вашій увазі такий, можна сказати «народний» рецепт шарлотки.
Шарлотка з яблуками
Для приготування знадобиться:
яйця – 4 шт.
цукор – 1 склянка (приблизно 170 г)
борошно – 1 склянка (приблизно 100 г)
яблука – 1-2 шт. в залежності від розміру
вершкове або рослинне масло для змащування форми.
Приготування:
Підготувати яблука. Для цього потрібно їх нарізати тонкими часточками. Щоб яблука не потемніли, поки буде готуватися тісто, їх можна збризнути лимонним соком.
Приготувати тісто. Для цього необхідно збити яйця в пишну піну і додати в суміш цукор тонкою цівкою, не перестаючи збивати. Додати у суміш просіяне борошно невеликими порціями і акуратно розмішувати знизу вгору.
Коли тісто готове, форму для випічки необхідно змастити маслом і злегка притрусити борошном. Вилити половину тіста у форму, укласти яблука, залити тестом.
Випікати шарлотку потрібно протягом 30-40 хвилин у духовці, розігрітій до температури близько 180-200 ° С. Дверцята духовки не відкривати, щоб тісто не опало.
Запікати шарлотку слід до світло-коричневої скоринки. Готовність визначається сірником або зубочисткою. Якщо при проколюванні шарлотки на сірнику немає слідів сирого тіста, значить, шарлотка готова.
Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою і подати до столу.