Рецепт шарлотки з яблуками (ВІДЕО)

Шарлотка – з дитинства знайомий кожному смачний і ароматний яблучний пиріг.Вперше шарлотка з’явилася у Франції і називалася тоді Charlotte. Готувалася Charlotte з солодкого крему з фруктами, білим хлібом і лікером.

 

Сучасну шарлотку готувати зовсім не важко. Наприклад, пропонуємо Вашій увазі такий, можна сказати «народний» рецепт шарлотки.

 

Шарлотка з яблуками

Для приготування знадобиться:

 

яйця – 4 шт.

цукор – 1 склянка (приблизно 170 г)

борошно – 1 склянка (приблизно 100 г)

яблука – 1-2 шт. в залежності від розміру

вершкове або рослинне масло для змащування форми.

 

Приготування:

 

Підготувати яблука. Для цього потрібно їх нарізати тонкими часточками. Щоб яблука не потемніли, поки буде готуватися тісто, їх можна збризнути лимонним соком.

Приготувати тісто. Для цього необхідно збити яйця в пишну піну і додати в суміш цукор тонкою цівкою, не перестаючи збивати. Додати у суміш просіяне борошно невеликими порціями і акуратно розмішувати знизу вгору.

 

Коли тісто готове, форму для випічки необхідно змастити маслом і злегка притрусити борошном. Вилити половину тіста у форму, укласти яблука, залити тестом.

 

Випікати шарлотку потрібно протягом 30-40 хвилин у духовці, розігрітій до температури близько 180-200 ° С. Дверцята духовки не відкривати, щоб тісто не опало.

 

Запікати шарлотку слід до світло-коричневої скоринки. Готовність визначається сірником або зубочисткою. Якщо при проколюванні шарлотки на сірнику немає слідів сирого тіста, значить, шарлотка готова.

 

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою і подати до столу.



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.