Головний астроном Ватикану відстрочив кінець світу: Всесвіт припинить своє існування через мільярди років

Керівник обсерваторії Ватикану Хосе Фунес заявив у середу римським ЗМІ, що не бачить підстав серйозно ставитися до пророкувань про кінець світу 21 грудня 2012 року.

 

Апокаліптичні сценарії на 21 грудня, засновані на прогнозах календаря майя, "навіть не варті обговорення", переконаний він.

 

"Всесвіт розширюється, і якщо деякі моделі правильні, то в якийсь момент він припинить своє існування, але це відбудеться не раніше, ніж через кілька мільярдів років", - заявив Фуенес.

 

Головний астроном Святого престолу наголосив також, що "християни щиро вірять, що смерть - це не кінець".

 

Зазначимо також, що раніше префект Конгрегації віровчення (колишньої Святої інквізиції) архієпископ Герхард Людвіг Мюллер назвав розмови про кінець світу безвідповідальними і безглуздими.

 

За його словами, "це все непотрібне хвилювання". Причому голова найбільш впливового відомства Римської курії додав, що у християнській традиції не прийнято обговорювати конкретні дати кінця світу.

 

Нагадаємо, що за однією із версій, календар індіанців майя вказує, що кінець світу повинен наступити 21 грудня нинішнього року. Однак багато дослідників культури майя та астрологів спростовують цю версію.

 

Раніше у NASA заявили, що не слід чекати кінця світу у 2012 році, і спростували можливість космічної катастрофи найближчим часом. Вчені вкотре заявили, що подібні чутки були викликані неправильною інтерпретацією календаря Майя

 

Незважаючи на масову підготовку до Апокаліпсису, який нібито повинен відбутися 21 грудня, вчені постійно нагадують, що в культурі народу майя не було поняття "кінця світу", а дату 21 грудня 2012 року вони вважали початком нової епохи. Джерело:Корреспондент

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.