Пісний сніданок: що приготувати?

 Для тих, хто дотримується Різдвяного посту, який триватиме до 6 січня, дуже актуальним є питання рецептів пісних страв. 

І якщо пісний обід або вечерю приготувати не так складно, то ось для сніданку не вистачає фантазії. Адже пісний сніданок повинен бути одночасно і легким, і поживним і не виходити за рамки пісних інгредієнтів.

 

Салат з фініками і мандаринами

Тобі знадобиться:

- Невеликий пучок м'яти

- 3 мандарина

- Яблуко

- Корінь імбиру

- 50 мл води

- 10 фініків без кісточок

- 200 мл соку грейпфрута

 

Як приготувати:

Мандарини очисти від шкірки і кісточок, м'якоть наріж великими кубиками. Фініки наріж кружечками. Яблуко очисти, розріж на четвертинки, видали серцевину. Наріж яблуко тонкими часточками. Імбир очисти і подрібни.

Приготуй: Різдвяний фруктовый кекс

М'яту вимий, обсуши. У невеликій сковороді скип'яти воду, додай імбир і провари 5 хв. Влий грейпфрутовий сік. Додай м'яту. Зменшити вогонь і готувати 10 хв. Проціди.

Змішай в салатниці мандарини, фініки і яблуко. Заправ м'ятно-імбирним соусом.

Манна каша на журавлинному соку

 

Тобі знадобиться:

- 1 склянка манної крупи

- 2 склянки журавлини (мороженої)

- Цукор дрібний

Як приготувати:

Журавлину промий (мороженій дай відтаяти), перемішай і відіжми сік. Вичавки залий 4 склянками води, повари 5 хв. і проціди. У відвар додай цукор і доведи до кипіння.

 

Манну крупу розведи соком журавлини, влий в киплячий сироп і, помішуючи, вари, поки не вийде густа каша. Гарячу кашу розлий на деко, дай охолонути. Наріж на шматки і подавай.

 

Чай з яблуком

 

Тобі знадобиться:

- Цукор - 2 ч.л.

- 500 мл води

- 2 ч. л. зеленого чаю

- 1 яблуко

Як приготувати:

Яблуко вимий, наріж невеликими шматками. Розклади по чашках і присип цукром.

Завари чай в заварювальному чайнику. Наповни чашки, накрий їх блюдцями і дай постояти 2 хв.

 

http://lady.tochka.net




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.