Для тих, хто дотримується Різдвяного посту, який триватиме до 6 січня, дуже актуальним є питання рецептів пісних страв.
І якщо пісний обід або вечерю приготувати не так складно, то ось для сніданку не вистачає фантазії. Адже пісний сніданок повинен бути одночасно і легким, і поживним і не виходити за рамки пісних інгредієнтів.
Салат з фініками і мандаринами
Тобі знадобиться:
- Невеликий пучок м'яти
- 3 мандарина
- Яблуко
- Корінь імбиру
- 50 мл води
- 10 фініків без кісточок
- 200 мл соку грейпфрута
Як приготувати:
Мандарини очисти від шкірки і кісточок, м'якоть наріж великими кубиками. Фініки наріж кружечками. Яблуко очисти, розріж на четвертинки, видали серцевину. Наріж яблуко тонкими часточками. Імбир очисти і подрібни.
Приготуй: Різдвяний фруктовый кекс
М'яту вимий, обсуши. У невеликій сковороді скип'яти воду, додай імбир і провари 5 хв. Влий грейпфрутовий сік. Додай м'яту. Зменшити вогонь і готувати 10 хв. Проціди.
Змішай в салатниці мандарини, фініки і яблуко. Заправ м'ятно-імбирним соусом.
Манна каша на журавлинному соку
Тобі знадобиться:
- 1 склянка манної крупи
- 2 склянки журавлини (мороженої)
- Цукор дрібний
Як приготувати:
Журавлину промий (мороженій дай відтаяти), перемішай і відіжми сік. Вичавки залий 4 склянками води, повари 5 хв. і проціди. У відвар додай цукор і доведи до кипіння.
Манну крупу розведи соком журавлини, влий в киплячий сироп і, помішуючи, вари, поки не вийде густа каша. Гарячу кашу розлий на деко, дай охолонути. Наріж на шматки і подавай.
Чай з яблуком
Тобі знадобиться:
- Цукор - 2 ч.л.
- 500 мл води
- 2 ч. л. зеленого чаю
- 1 яблуко
Як приготувати:
Яблуко вимий, наріж невеликими шматками. Розклади по чашках і присип цукром.
Завари чай в заварювальному чайнику. Наповни чашки, накрий їх блюдцями і дай постояти 2 хв.