На дискотеках Берегівщини на "шару" роздавали гумові нацюцюрники

 

У найбільших дискотеках Берегівського району («К-2» у с. Дийда та «FLAME» у с. Велика Бийгань) молоді роздавали інформаційні матеріали та практичні рекомендації з профілактики ВІЛ-інфекції, а також презервативи.

 

Ці заходи були приурочені до Всесвітнього дня боротьби з епідемією СНІД.

Спонсором акції став «Міжнародний Альянс ВІЛ/СНІД в Україні». Зокрема, за підтримки Альянсу, в багатьох містах та районах Закарпаття (з центрами у містах Ужгород, Мукачево, Іршава, Тячів, Рахів та Берегово) мали провести відповідні заходи. Серед них і безкоштовна роздача презервативів серед молоді - в основному під час масових заходів, в тому числі на дискотеках, концертах тощо.На далі Альянс планує забезпечити населення Закарпатської області безкоштовними одноразовими шприцами.

Жужанна Орос-Шогай, завідувач кабінету «Довіра» Берегівської ЦРЛ розповіла, що на Берегівщині виявлено 15 ВІЛ-інфікованих, 4 хворих.

За 2012 рік в районі на облік поставлено лише одну вагітну жінку з діагнозом ВІЛ-інфекція. Дитинка народилася здоровою, лікарі продовжують слідкувати за їх станом здоров’я. Також лікар повідомила, що у кабінеті «Довіра» у будь-який робочий день можна пройти безкоштовне тестування на ВІЛ/СНІД.


 mukachevo.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.