Як дізнатися - від вас дитина чи ні?

"Він зовсім не схожий на мене: очі, волосся, ніс, губи - в нашому роду таких не було", - така думка напевно відвідує певну кількість чоловіків. Коли відносини в родині не ладяться, немає розуміння з дружиною, а подорослішав син ставати нестерпним і грубим, чоловік волею-неволею ловить себе на думці - "а мій чи він"?

Визначити є вашим дитина чи ні в даний час не стане великою проблемою - в цьому допоможе звичайна генетична експертиза. А ось як бути мамам тих дітей, чиї татусі всіма силами намагаються ухилитися від відповідальності?

 

 

 

Вам знадобиться

Доведеться трохи постаратися і пройти не найприємніші процедури:

1. Подати заяву до суду.

2. Призначити та провести генетичну експертизу.

3. Встановити факт батьківства.

4. Вступити в право на спадщину.

 

 

 

 

Інструкція

 

1

1. Згоди немає - допоможе суд.

Ситуації, коли доводиться встановлювати батьківство, бувають різні. В більшості своїй жінка не перебуває в шлюбі з батьком дитини, і мало того він не горить бажанням йти в ЗАГС і реєструвати дитину як свою, давати йому своє прізвище, по батькові та нести в подальшому за нього відповідальність. В цьому випадку не залишається нічого іншого, як подати заяву в суд. Заява буде розглянуто в порядку позовного провадження. (Глава 12-22 ЦПК РФ)

 

 

2

2. Генетична експертиза.

До суду можна подавати будь-які докази зв'язку матері та батька дитини - інтернет-листування, sms - повідомлення, збережені в телефоні, відео-фото, свідчення свідків. Але найчастіше недбайливі татуся до останнього відбиваються від своїх батьківських зобов'язань і починають збирати компромат на маму.

В цьому випадку в хід йде останній козир, проти якого все виправдання безсилі - генетична експертиза.

Як правило, вона призначається в самому початку судового розгляду. Суд накладає на учасників процесу зобов'язання забезпечити її проведення. Тобто в призначений день передбачуваний батько і дитина повинні з'явитися в медичний заклад для здачі біологічного матеріалу. Зазвичай на час проведення експертизи суд зупиняє провадження по справі (ст. 216 ЦПК РФ).

Але важливо знати, що для суду висновок експертизи не є незаперечним доказом, і оцінюватися результат буде в сукупності з усіма іншими представленими доказами.

 

 

3

3. Якщо "справа в капелюсі" - встановлення факту батьківства.

Покладемо, суд встановив факт батьківства, і рішення вступило в законну силу, зацікавлена ??особа має право подати заяву про отримання свідоцтва про народження до органів РАЦС, куди буде вписаний новоявлений татусь. Також до суду подається заява про стягнення аліментів на дитину. Крім того, від імені дитини, його законний представник може пред'явити права на успадковане майно.

 

 

 

 

Зверніть увагу

Наприклад, на історію з німецьким тенісистом Борисом Беккером і матір'ю його дитини російської фотомоделлю Анжеліною Єрмакової. Або прогриміла на всю країну історія внучки знаменитої Наталії Дурової. В цьому випадку, що називається, овчинка вичинки не варта.

 

 

 

 

Корисні поради

Комусь щастить, народивши свого часу дітей від "хорошої людини", жінка забезпечує себе і дитини на все життя, навіть якщо, і доводитися пройти через судові позови. Не поспішайте повторювати такі "подвиги".

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.