Гомбовці з сиру.Рецепт закарпатської страви

Свіжий сир добре протирають, додають манну крупу, цукор та яйця. Все добре перемішують, щоб не було грудок, і залишають на 15—20 хвилин для набубнявіння.

З підготовленої сиркової маси роблять кульки діаметром 4—5 см і варять в підсоленій воді під кришкою, поки вони не піднімуться на поверхню води.

Поки гомбовці варяться, окремо підсмажують в жирі сухарі до зо­лотистого кольору і додають до них вершкове масло та цукор.

Зварені гомбовці вибирають шумівкою у друшляк, щоб стекла во­да, перекладають на підігрітий таріль, зверху посипають підсмажени­ми з маслом сухарями і поливають нехолодною сметаною. Подають гарячими по 3 шт. на порцію.

Витрати продуктів на одну порцію: сир 131 г, кру­па манна 40 г, яйце 1/2 шт., цукор-пісок 17 г, сухарі паніровочні 13 г, масло вершкове 27 г, сметана 40 г.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.