Свіжий сир добре протирають, додають манну крупу, цукор та яйця. Все добре перемішують, щоб не було грудок, і залишають на 15—20 хвилин для набубнявіння.
З підготовленої сиркової маси роблять кульки діаметром 4—5 см і варять в підсоленій воді під кришкою, поки вони не піднімуться на поверхню води.
Поки гомбовці варяться, окремо підсмажують в жирі сухарі до золотистого кольору і додають до них вершкове масло та цукор.
Зварені гомбовці вибирають шумівкою у друшляк, щоб стекла вода, перекладають на підігрітий таріль, зверху посипають підсмаженими з маслом сухарями і поливають нехолодною сметаною. Подають гарячими по 3 шт. на порцію.
Витрати продуктів на одну порцію: сир 131 г, крупа манна 40 г, яйце 1/2 шт., цукор-пісок 17 г, сухарі паніровочні 13 г, масло вершкове 27 г, сметана 40 г.