Начальник ДАІ Ужгородщини розповів про себе та роботу

Микола Кучірка в органах внутрішніх справ з 1994 року. З 2011-го очолює ВДАІ Ужгородського РВ. Нагороджений відзнакою МВС України - медаллю «За бездоганну службу», відзнакою УМВС України в Закарпатській області -«За сумлінну службу». Нещодавно Микола Михайлович відсвяткував свій ювілей.

 

- Миколо Михайловичу, що спонукало Вас йти працювати в правоохоронні органи?

 

- Мій дідусь ще змалечку привив мені любов і повагу до міліції. Свою службу він починав із дільничного інспектора, згодом став начальником ІТТ. За віддану службу його нагороджено орденом «Червоного прапора». Пам’ятаю всі його розповіді про роботу. І в кожній основна думка, що завжди потрібно діяти з почуттям обов’язку, професіоналізму, відданості своїй справі.

 

- Ви перебували на різних посадах, у Вас багато років досвіду за плечима, напевно були і різні надзвичайні випадки у вашій роботі?

 

- Так, за 18 років моєї служби в правоохоронних органах траплялось дуже багато цікавих випадків. Найбільше запам’ятався, звісно, перший день моєї роботи. На той час я був інспектором патрульної служби, як завжди після інструктажу ми з напарником вийшли на патрулювання. На очі нам попався підозрілий чоловік, тож ми попросили його зупинитися і пред’явити документи. Чоловік почав тікати. Звісно, ми за ним. Коли наздогнали, він почав голосно кричати, сваритися, схопив мене за куртку, зірвав погони… Одним словом, патрулювання запам’яталося. Випадки різні бувають. Головне – повертатися живим і неушкодженим додому. Родині це дуже треба.

 

- На сім’ю часу вистачає?

 

- Звичайно, ні (посміхається). Хочеться, щоб його було більше, але, радує, що моя дружина Мар’яна та двохрічна донечка завжди підтримують мене. Кожну вільну хвилину намагаюся бути з ними. А ще «Трофі орієнтуванням», це коли на позашляховиках потрібно зорієнтуватись в лісовій місцевості. Зібрали команду однодумців і зараз беремо участь навіть у змаганнях.

 

Що б Ви порекомендували молодим фахівцям, які, так як і Ви колись, зараз мріють про роботу в міліції?

 

- Перш за все почуття обов’язку, адже наша професія є однією з найважчих, вона потребує багато знань, професіоналізму, терпіння та, звісно, розуміння і підтримки сім’ї…

 

Мар’яна Марчишак,

інспектор по роботі з населенням Ужгородського РВ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.