Історія автомобіля ГАЗ-12 ЗИМ (ВІДЕО)

ГАЗ-12, до 1956 року - ГАЗ-М-12 «ЗіМ», іноді позначався як «ЗіМ-12» - радянський шести-семимісний легковий автомобіль великого класу з кузовом «шестивіконний довгобазий седан», серійно виготовлявся на Горьківському Автомобільному Заводі (Завод імені Молотова) з 1950 по 1959 роки (деякі модифікації - до 1960 року).

ГАЗ-М-12А - таксі з обробкою салону штучною шкірою. Зважаючи на високу вартість - у півтора рази більшою у порівнянні з «Побєда» - було випущено відносно небагато. [1] ГАЗ-12А використовувалися переважно в якості маршрутних таксі, в тому числі на міжміських лініях.

ГАЗ-М-12Б - санітарний варіант, випускався з 1951 по 1960 роки. Машини забарвлювалися у світло-бежевий колір, крім того, зовні відрізнялися від звичайного седана зовнішніми петлями кришки багажника, яка розкривалася на великий кут і дозволяла укочувати в салон автомобіля носилки.

Дослідні і несерійні

ГАЗ-М-12 з кузовом «фаетон» - в 1949 році були виготовлені два експериментальних зразка, але до серійного виробництва доведений не був через труднощі із забезпеченням необхідної жорсткості відкритого несучого кузова.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.