Кілька в томаті - відмінна і компактна закуска, з якою найчастіше відправляються в походи, на дачу або на рибалку. Щоб не розчаруватися від покупки знаменитої консерви, слід пам'ятати декілька рекомендацій при її виборі. Отже, як правильно вибрати кільку в томаті?
Вибираючи цю рибну консерву, погляньте на кришку банки. На ній повинні бути нанесені фарбою або видавлені три ряди цифр. Перший ряд вказує на дату вироблення, другий - говорить про асортиментному знаку, а в третю вказується номер зміни і індекс рибної промисловості - буква Р.
При покупці зверніть свою увагу на етикетку. До складу якісної рибної консерви можуть входити томатне пюре або томатна паста, рослинна олія, цукор, сіль, борошно.
Однак, в якісній рибної консерви не повинно міститися наступних компонентів, таких, як: крохмаль, а також овочів - солодкого перцю, моркви, цибулі.
При розтині банки зверніть увагу на консистенцію томатного соусу - вона повинна бути однорідною, володіти в'язкої структурою. Саме вміст банки повинно складатися в основному з роздроблених шматочків риби. Однак, якщо у банку є відверті відходи начебто нутрощів, плавців і шматочків чорної плівки, такий продукт не є якісним, і його слід повернути назад.
Кришка і днище банки повинні бути рівними і чистими, без вм'ятин і плям іржі. Рельєф банку свідчить про псування продукту.