Як робити масаж обличчя(ВІДЕО)

Масаж обличчя - одна з найпотрібніших процедур догляду за шкірою. Масаж покращує кровообіг і нормалізацію обміну речовин. Іншими словами масаж допомагає шкірі дихати, тим самим роблячи її ще гладщою, молодшою та еластичннішою,

Звичайно ж, самостійний масаж не замінить вам послуг фахівця, але якщо зробити все правильно - то добитися потрібного ефекту цілком реально.

Основи самомасажу:

 

Ця процедура дуже корисна, адже відновлюється енергія, підвищується пружність шкіри, колір обличчя стає набагато більш приємним і від цього підвищується самопочуття і настрій. Під час масажу шкіра ніби оживає і омолоджується, підсилює свій захист. Користь від проведення масажу очевидна.

Сьогодні ми розовімо про самомасаж обличчя, про прийоми, які допоможуть додати йому свіжість і більш здоровий відтінок.

Недбалий і жорсткий масаж тільки зашкодить шкірі, тому, щоб він приніс користь, робити масаж обличчя слід дуже обережно, легко торкаючись шкіри. Щоб уникнути негативних для шкіри обличчя наслідків, варто відмовитися від її натягування, розтягування, і тим більше не варто тріпати і здійснювати інші подібні дії зі шкірою.

При масажі дуже бажано використовувати крем. Крім того, що крем справляє додаткову корисну дію на шкіру (залежно від його властивостей), він ще допомагає рукам легко ковзати по обличчю, що робить процедуру ще більш безпечною для вашої шкіри. Напевно, не варто нагадувати, що масаж проводиться тільки чистими руками.

І, нарешті, треба сказати, що все добре в міру. Не рекомендується виконувати масаж обличчя дуже часто, ніж один раз на день буде більш ніж достатньо. Масаж обличчя рекомендується робити уже після двадцяти п'яти років, у більш ранньому віці молода шкіра в ньому не має потреби.

Підготовка до масажу обличчя.

Перш ніж почати масаж, варто підготувати шкіру до майбутньої процедури.

Очистіть шкіру обличчя, бажано тоніком або будь яким іншим спеціально призначеним для цього косметичним засобом. Якщо нічого під рукою немає, просто вмивайтеся чистою водою.

Після цього накладіть теплий компрес, це розширить судини вашого обличчя і дозволить всмоктатися корисним компонентів крему набагато швидше.

Для того щоб руки легше ковзали, можна капнути на них трошки олії. Але будьте обережні з ним, при масажі олія не повинна потрапити в очі.

Накладіть великі пальці на спинку носа між бровами. Після, досить сильно натиснувши, рухайте руки вниз, плавно ковзаючи долонями і пальцями по щоках до щелепи, забезпечуючи відтік крові від обличчя.

Хотілось би ще раз нагадати, що додається зусилля повинне бутипомірним, без розтягування шкіри, особливо це стосується області навколо очей, де шкіра найтоньша.

Після цього нанесіть на обличчя косметичний засіб і розподіліть його по обличчю.

Техніка виконання масажу

Накладіть великі пальці на спинку носа між бровами. Після, досить сильно натиснувши, рухайте руки вниз, плавно ковзаючи долонями і пальцями по щоках до щелепи, забезпечуючи відтік крові від обличчя. Сам масаж проводиться за методиками, яких існує величезна кількість.

Весь масаж включає в себе чотири види дій: погладжування, розтирання, Постукування, щільне притискання. Зазвичай процедура масажу обличчя має займати близько 10 хвилин.

Існують основні напрямки, за якими виконується масаж обличчя: шкіра тут найбільш еластична і тому витримує великі навантаження. Саме по цих напрямках і повинен проводиться масаж:

 

* Від середини чола до скронь;

* По верхньому віці від внутрішнього куточка ока до зовнішнього, і назад - по нижній повіці від зовнішнього куточка до внутрішнього;

* Від середини підборіддя, з нижньої щелепи до мочок вух;

* Від перенісся до кінчика носа;

* Від спинки носа до вух;

* Від куточків рота по щоках до вух;

* Від середини верхньої губи до крил носа та верхньої частини вушних раковин.

 

Звертаємо вашу увагу на те, що не обов'язково завжди робити всі вправи, програму можна скоротити до тих вправ, якиі ви вважаєте необхідними.

Ось приклад однієї з технік масажу обличчя.

Всі рухи слід проводити в три етапи. Перший етап - легке Постукування, яке виконується складеними разом пальцями (виключаючи великий і мізинець), у другому етапі будуть різкі натискання, що нагадують удари, в третьому - вібруючі руху. Якщо необхідні будуть які-небудь відхилення від цієї норми, про це буде написано далі.

Завершувати масаж добре легким тонізуючим погладжуванням шкіри (рухатися стоїть зверху вниз).

Після того, як масаж закінчено, потрібно зняти залишки крему. Краще всього використовувати для цього ватний тампон, змочений у очищаючому тоніку.

Чудовим закінченням масажу для вашого обличчя стане нанесення живильної маски, яка допоможе шкірі розслабитися після навантаження.

Отже, про саме масажі обличчя.

 

Шия

Саме з шиї варто починати масаж. Відкиньте голову назад, а потім схиліть її на правий бік. Розгладжуючими рухами лівою рукою (без великого пальця) масажуйте шию, а також верхню частину грудей. Рухи повинні бути спрямовані зверху вниз. Після цього схиліть голову на протилежний бік, і зробіть те ж саме, тільки іншою рукою.

Важливе зауваження: уникайте натискання на щитовидну залозу, цю область взагалі краще не зачіпати.

 

Підборіддя і рот

У вихідному положенні три пальці обох рук (вказівний, середній і безіменний) знаходяться на середині підборіддя. Рухи проводяться по контурах обличчяя до мочки вуха, так як це запропоновано в методиці, легкими постукуючий рухами. Потім ті ж рухи потрібно повторити, починаючи від точки посередині під нижньою губою і закінчуючи близько мочки вуха.

Перед тим, як перейти до масажу щік, потрібно зробити приблизно півтора десятка постукувань верхньої губи середнім і безіменним пальцями.

 

Щоки

Тепер безпосередньо займемося щоками.

Для початку прикладіть руки до обличчя в такий спосіб: великі пальці повинні перебувати з боків нижньої щелепи, подушечки трьох наступних пальців на середині носа. Сам масаж щік полягає в погладжуванні, що проходить через виличні дуги у напрямку до вух.

Ще один рух для масажу щік. Покладіть руки так, щоб мізинці знаходилися біля куточків рота, і робіть поступальні, безперервні рухи до середини вушних раковин (також у три етапи відповідно до методики).

 

Очі

Масаж очей проводиться подушечками пальців безіменних і виконується вкрай обережно. Спочатку масажуючи верхню повіку, від внутрішнього кута ока до зовнішнього. Потім, при масажі нижньої повіки, рухаємося вже від зовнішнього кута до внутрішнього. Масаж обличчя в області очей слід робити безперервними поступальними рухами з дуже легким натиском.

 

Ніс

Початкове положення: вказівні пальці обох рук лежать на переніссі. Потім із середнім натисканням рухаємося пальцями до кінчика носа, рухаючись поступально. Масаж виконується у напрямку вгору-вниз, повторюється кілька разів.

Зробіть сильний натиск чотирма пальцями в районі основи крил носа. Виконуйте рухи у напрямку до скронь, але вже дещо пом'якшивши натиск.

 

Чоло

Початкове положення для масажу: чотири пальці обох рук знаходяться на центрі чола ближче до брів.

Наступні рухи проводяться в три етапи (легкі постукування, різкі натискання, вібраційні рухи): розгладжуємо руками шкіру лоба від середини до скронь, з кожним разом піднімаючись вище (до коренів волосся), а потім опускаючись назад ближче до брів. Потім проведіть такі самі рухи в три етапи, які вказані на початку методики.

У тому випадку, якщо у вас є зморшки на лобі, будуть дуже корисними такі рухи: кінцями вказівного, середнього та безіменного пальців рухайтеся від середини чола до скронь, здійснюючи поступальні рухи поперек зморшок.

 

Протипоказання до масажу

При всьому бажанні слід відмовитися від масажу, якщо є будь які протипоказання до нього.

Якщо шкіра вашого обличчя пошкоджена або вражена алергією, якщо на ній велика кількість гнійників - то від масажу однозначно варто відмовитися. У будь-яких інших випадках - якщо з яких-небудь причин стан шкіри відрізняється від нормального - з масажем краще почекати до нормалізації ситуації.

Ще один випадок, не рекомендується робити масаж: якщо ваш організм у цілому перебуває у важкому стані. Масаж в такій ситуації може навряд чи буде корисний.

Іноді взагалі доводиться відмовитися від масажу, коли є індивідуальна непереносимість до цього виду терапії.

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.