З нового року УжНУ налагоджуватиме системну роботу

Основне завдання УжНУ на найближчий рік – налагодити системну роботу усіх структурних підрозділів. Про це під час засідання ректорату університету сказав ректор УжНУ, доктор технічних наук, професор Федір Ващук.

«Досі наші дії нагадували роботу пожежної команди: там біда, там проблема. Це давало певний ефект для подолання труднощів, та далі у такому режимі неможливо працювати. Ми повинні діяти системно, іншого шляху у нас немає», - каже Ф.Г.Ващук.

За його словами, вже до 1-го березня напрацюють таку систему, яку реально втілюватимуть вже, зрозуміло, з нового навчального року. Наразі підготовлена концепція структурного розвитку університету, яку доповнюватимуть при обговоренні з колективом. «Є пропозиції, слушні думки, бачення – як реорганізувати роботу університету для більшої її ефективності. Інакше буде безлад і безвихідь. Кожен структурний підрозділ повинен мати свій кошторис і кожен керівник знатиме, на який бюджет може розраховувати для забезпечення життєдіяльності свого підрозділу – залежно від кількості студентів, площі, наявності навчальної бази тощо. Тоді система працюватиме злагоджено і незалежно від суб’єктивних рішень», - зауважив ректор.

Відповідно визначатимуть і ефективність кожного структурного підрозділу. На це не впливатиме кількість «контрактників», адже цей показник співвідноситиметься із обсягом державного замовлення. Класичні факультети отримають таку ж підтримку, як і ті, які мають імідж «престижних» і користуються більшим попитом у абітурієнтів.

Ректор призначив факультетам і кафедрам термін до 15 лютого – для усунення недоліків, у тому числі з документацією, навчальними програмами тощо згідно з нормативними вимогами. Керівник закликав підрозділи до самоаналізу перед тим, як пройти перевірку з ректорату.


Джерело:УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.