Керівники Закарпаття зустрілися з представниками національно-культурних товариств

У четвер, 27 грудня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, перший заступник голови облради Володимир Закурений поспілкувалися з представниками нацменшин, національно-культурних товариств краю.

У ході зустрічі представники національних меншин, що проживають на території області, керівники та члени громадських організацій висловили сподівання на подальшу підтримку з боку влади національних товариств краю. Так, запрошені представники товариств говорили про потребу у збільшенні фінансування, зокрема, на видавництво словників, проведення міжнародних та культурних заходів.

Як розповів Володимир Закурений, депутати Закарпатської обласної ради щороку приймають програми підтримки національно-культурних товариств, і робота з вирішення проблем та урегулювання міжнаціональних відносин в краї продовжуватиметься і надалі.

- Закарпаття є і залишається краєм, де у мирі і злагоді проживають різні національності. Незалежно від того, як вас звати, до якої національності ви належите, якого ви віросповідання – ви знайдете підтримку і порозуміння і від влади, і від населення, - наголосив Олександр Ледида. - Це свідчить про виваженість та мудрість жителів Закарпаття, де протягом не одного століття поселялися і проживали представники різних народів.

Також керівник краю зазначив, що національно-культурні товариства області роблять великий внесок у міжнародну співпрацю, на території області діє низка транскордонних програм, які були започатковані саме завдяки ініціативам нацменшин. Також вагомим результатом роботи є тісна співпраця у освітній, культурно-просвітницькій галузях.

На переконання керівництва області та учасників зустрічі таку діяльність необхідно продовжувати і потрібно розробити план роботи на наступний рік для підтримки національних менших, збереження їх традицій і звичаїв, урегулювання міжнаціональних відносин.


 

Прес-центр ОДА

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.