Ужгородські школярі завітали до кінологічного центру (ФОТО)

Для працівників кінологічного центру при УМВС України в Закарпатській області вже стало доброю традицією запрошувати до себе на екскурсії школярів обласного центру. Ось і сьогодні, 18 січня, на зустріч з «чотирилапими» правоохоронцями прийшли учні НВК «Ужгородський економічний ліцей».

 

Хлопчики та дівчатка, які навчаються у центрі міста, часто зустрічають на вулицях міліціонерів з собаками, але їхню роботу сприймають мимохідь. Звичайно, можна прийти до школи та прочитати лекцію, але дітлахам цікавіше буде сприймати усе вживу. Тим більше, що кінологічна база в Ужгороді є однією з найкращих в Україні.- Сьогодні у світі більш ніж 70 країн використовують у повсякденній діяльності службових собак, які розшукують злочинців, виявляють наркотики, вибухівку та зброю, охороняють важливі об’єкти. Для виконання такого роду завдань на території нашої області працюють 26 чотирилапих вихованців, — розповідає при зустрічі з дев’ятикласниками начальник кінологічного центру підполковник міліції Олександр Лазар.

 

Більшість із собак – це німецькі вівчарки. Але на території можна побачити інструкторів, які займаються зі спанієлями, таксами та лабрадорами. Школярі із захопленням спостерігали підготовлені для них інсценування пошуку зброї, захоплення правопорушника та подолання смуги перешкод. А найкращою винагородою для кудлатих, стало задоволення школярів від екскурсії.

 


Джерело:УМВС України в Закарпатській області

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.