Громадяни з Ужгородщини подякували міліції за допомогу

Одним із методів профілактики злочинності, підвищення довіри населення до правоохоронців є зустрічі керівництва міліції з трудовими колективами та громадськістю краю. Зокрема, керівництво УМВС регулярно проводить в районах краю виїзні прийоми громадян.

 

Чергова така зустріч відбулася днями на Ужгородщині. Т.в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Буковчаник провів виїзний прийом громадян в адмінбудівлі Ужгородського райвідділу міліції.

 

Житель Ужгорода пан Михайло попросив у керівника допомоги в такому питанні. Чоловік привіз аж з Узбекистану хворого брата-інваліда для проживання на Закарпатті, та виникла проблема з оформленням для того громадянства України. І хоча віднедавна ці функції від міліції держава забрала й передала Державній міграційній службі, все ж полковник Буковчаник посприяв у вирішення це важливе для ужгородця питання, за що той був щиро вдячний міліції.

 

Приватний підприємець з с.Розівка Ужгородського району пані Віра висловила подяку дільничному інспектору Ужгородського РВ УМВС лейтенанту міліції Миколі Лейку, який зі слів жінки, завжди готовий прийти на допомогу жителям села Розівка, котре він обслуговує.

 

Директор школи с.Коритняни Ужгородського району Михайло Тарахонич підняв на зустрічі питання профілактики дитячої та підліткової злочинності у співпраці правоохоронців і педагогів. З цього приводу полковник Буковчаник запросив коритнянських школярів на екскурсію до Ужгорода — в кінологічний центр, тир і музей УМВС. Можливо, під впливом побаченого хтось із школярів в майбутньому поповнить ряди правоохоронців, а головне — не скоюватиме злочинів і правопорушень.

 

Приватний підприємець з с.Оноківці Ужгородського району пан Ярослав висловив подяку правоохоронцям, зокрема, старшому дільничному капітану міліції Юрію Чоботарю, начальнику служби ДІМ майору Василь Вурсті, начальнику слідства Ужгородського РВ УМВС капітану Олександру Бондарчуку та начальнику сектору по боротьбі з наркотиками капітану Богдану Грабу за допомогу в розкритті злочину.

 

З аналогічним питанням звернувся й житель Ужгорода пан Юрій, який працює на приватному підприємстві в Ужгородському районі. Зі складу їхнього підприємства було скоєно крадіжку 700 кг міді, а міліція розкрила цей злочин. За це пан Юрій висловив подяку начальнику карного розшуку Ужгородського РВ УМВС капітану міліції Василю Шимону, оперуповноваженим карного розшуку ст. лейтенантам міліції Василю Іванишу та Євгену Бердару.

 

Керівництво сільради с.Соломоново Ужгородського району висловило подяку ст.дільничному інспектору капітану міліції Миколі Голомідову за його професійну роботу в забезпеченні правопорядку на дільниці обслуговування. А на згадку про зустріч полковнику Буковчанику подарували книжку про село Соломоново.

 

— Торік у краї побільшало звернень громадян до керівництва міліції (на 4,4%), але водночас удвічі поменшало скарг до керівництва управління, — підсумовує начальник відділу режимно-секретної роботи та документального забезпечення УМВС підполковник міліції Сергій Шалда. — Це є свідченням того, що більшість проблемних питань громадян вирішується на місцях керівництвом міськ-райорганів міліції. І це дуже добре, адже якщо проблему можна вирішити безпосередньо на місці, то людина не буде оббивати в пошуках правди пороги вищестоящих інстанцій в Ужгороді й Києві.

 

Питання належної взаємодії з громадськістю та відповідного реагування на скарги й пропозиції громадян перебуває на особливому контролі у керівництва закарпатської міліції, адже органи внутрішніх справ відкриті для народу, запевнив підполковник Шалда. А виїзні прийоми громадян проводитимуться й надалі.

 

Володимир ПАВЛЮХ,

 

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.