Ігор Свищо Відвідав Виноградівщину

У п’ятницю, 18 січня, в.о. голови облдержадміністрації Ігор Свищо здійснив робочу поїздку у Виноградівський район.

Під час прийому громадян закарпатці здебільшого просили надати матеріальну допомогу на лікування та на інші потреби. Також на прийом прийшли і голови кількох сіл, які просили сприяння у виділенні часткового фінансування на будівництво об’єктів соціальної сфери.

Один з них – це дитячий садочок у селі Дротинці. Сьогодні у населеному пункті проживає близько 170-ти дітей дошкільного віку. Як розповів голова села Микола Богля, зараз діти або вдома, або ж відвідують садочки у найближчих селах:

- Дошкільного закладу у селі не було з 1995 року. Наразі ми реконструюємо колишнє приміщення школи. Минулого року було використано 575 тисяч гривень. За ці кошти підведена електрика, підключене опалення на першому поверсі, де ми плануємо розмістити 2 дитячі групи. Для завершення ремонтних робіт нам ще потрібно 1 мільйон 800 тисяч.

Ще один пункт поїздки в.о. голови обласної адміністрації – Виноградівська районна лікарня. У медзакладі зараз ремонт - утеплюють фасади. Актуальним для закладу залишається питання встановлення якісного опалення. Наразі лікарня користується послугами котельні, що раніше опалювала житлові будинки.

Як розповіла голова районної адміністрації Тетяна Граб, зараз опрацьовується пілотний проект, який дозволить обігрівати медзаклад завдяки використанню екологічних матеріалів.

Також цього дня Ігор Свищо відвідав підприємство «Аутомотив Україне», засноване на іноземному капіталі інвесторів із Німеччини.

- Такі потужні підприємства в області нам однозначно потрібні. Це, передусім, інвестиції та робочі місця. На прикладі цього заводу ми хотіли б показати нашим закарпатським підприємцям, як можна якісно налагодити виробництво, - зазначив Ігор Свищо.

Нині «Аутомотив Україне» – це сучасний завод у Виноградові, який виробляє електронні системи підігріву сидінь для легкових автомобілів відомих світових брендів. Його партнерами є виробники автомобілів BMW, Volkswagen, Audi, Mercedes та інші. На підприємстві працює більше 2-ох тисяч працівників.

 

Прес-центр ОДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.