В Будапешті угорці вийшли на вулиці на підтримку України до другої річниці повномасштабного вторгнення росії (ВІДЕО)

Сьогодні, 24 лютого, виповнилось 2 роки з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. У зв'язку з цією подією українці та угорці в Будапешті провели акцію біля посольства рф в Угорщині та вимагали в путіна забрати своїх вбивць з України. На мітинг вийшло майже 5 тисяч людей, які пройшлись вулицями Будапешта з синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами, що є символами незламності та споконвічної боротьби українського народу за свою Незалежність. Угорці та українці, які проживають в Будапешті скандували, що тимчасово окуповані росією українські міста і села - це Україна і путін хай іде до себе додому.

Нагадаємо вам, що мер Будапешта Гергель Корачонь анонсував, що 24 лютого о 16:00 на площі Варошxазa (Varoshaza park) в Будапешті відбудеться відкриття виставки "365 днів Незламності" та спільна молитва за Україну. Після молитви, в центрі Будапешта пройде Марш солідарності з Україною, який розпочнеться о 17:00 на площі Варошxазa (Varoshaza park).
"Багато десятиліть ми жили в Європі в мирі. Для більшості з нас було неможливо уявити, що суверенна країна зазнає нападу прямо тут, по сусідству. Ця війна не лише про російську агресію, не лише про боротьбу українців за свободу, а й про те, чи повернеться в Європу епоха варварства. Я закликаю всіх не думати про те, як мало ви можете для цього зробити. Вірніше, що ми повинні зробити це мало. Тому у п’ятницю, у річницю початку війни, закликаю прийти на площу Варошxазa, щоб підтримати свободу та мир українського народу на демонстрації", — зазначив мер Будапешта Гергель Корачонь.
Також хочемо зазначити, що більшість угорців не підтримують проросійську політику Віктора Орбана, а підтримують українців, бо дуже добре пам'ятають Угорську революція 1956 року, придушену радянськими військами за участі органів державної безпеки Угорщини ÁVH (угор. Államvédelmi Hatóság) — аналога КДБ СРСР.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.