У Грузії туристам пропонують новий вид дозвілля – подорожі винними картами, для чого уряд вже надрукував путівники та встановив дорожні вказівники.
У Кахетії тепер, що не подвір'я - дегустаційний зал. Пити та не п'яніти навчають самі винороби. Новачкам радять перед вживанням покрутити келих, аби вино подихало та розкрило більше ароматів.
Виноградним напоєм частують лише справжнім, без жодних домішок. Увесь процес господарі роблять власноруч.
Аби вино забродило, його наливають у глиняні глеки – квеврі, що обмазані воском, закопані в землю та обкладені горіховим листом. Винороби розповідають, що з молодим вином справ, як із немовлям. Коли починає бродити, перемішувати його слід щопівгодини.
Туристи залюбки дегустують вино, та не відмовляються і від грузинської горілки – чачі.
Джерело: ТСН