На Закарпатті медики "швидкої" та рятувальники несли пацієнтку 5 км пішки на ношах

Кожен виклик на «103» до пацієнта у гірській місцевості – задача із розряду «з багатьма невідомими». Через погодні умови, погані дороги (а подекуди і взагалі їх відсутність) бригадам доводиться пішки у багнюці чи снігових заметах долати кілометри лісами та горами. Там, де не може проїхати медичне авто – викликають на допомогу рятувальників з ДСНС. Але вчора, під час виклику у с. Дубове, що на Тячівщині, через ожеледицю та снігові замети техніка рятувальників теж виявилася безсила…«Коли пообіді надійшло повідомлення про 40-річну жінку із с. Дубове зі скаргами на біль у животі, то виїхали миттєво. Ймовірні десятки причин таких скарг, серед яких можуть бути і життєзагрожуючи, - розповідає фельдшер бригади № 1403 Андрій ОБРИСЬКИЙ».
Будинок, де мешкає пацієнтка, знаходиться високо в горах і медичне авто через ожеледицю та відсутність дороги проїхати не могло. На жаль, і техніка рятувальників теж не спромоглася здолати бездоріжжя.
«Тоді я і водій нашої бригади Василь БРАЙ, взяли ноші, сумку з медикаментами, дефібрилятор і разом з рятувальниками пішки попрямували вверх до пацієнтки… Дуже вдячний фахівцям ДСНС , що радо відгукнулись на наше прохання допомогти. Адже потім пацієнтку довелось нести на ношах більше ніж 5 км, і без їхньої допомоги нам було б дуже важко - розповідає Андрій ОБРИСЬКИЙ».
Як не намагались швидко йти, але 5-6 км вверх у гору зайняло біля двох годин. На щастя, пацієнтка перебувала при свідомості і фельдшер постійно з нею спілкувався по телефону… З’ясувалося, що жінка вже декілька разів була оперована, мала ускладнений анамнез і за попередніми ознаками відбулося загострення старої хвороби.
Після огляду, надання першої допомоги та знеболення пацієнтку поклали на ноші і транспортували вниз до машини «швидкої», а відтак – до Тячівської районної лікарні, де на неї вже чекали медики.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.