Лікар добре заробляв, відрізаючи пацієнткам груди

Стало відомо, що хірург-онколог Ієн Патерсон виконав не менше 450 операцій молочних залоз пацієнткам, які в операціях абсолютно не потребували. 

Йдеться про операції часткової мастектомії, які провів недобросовісний хірург пацієнткам, у яких не було злоякісних пухлин. Ще гірше те, що іншим 700 пацієнткам з раком грудей він проводив операції неякісно - не виконуючи повне висічення тканин залоз, в результаті чого у декількох пацієнток стався рецидив захворювання. 

Крім того, Патерсон прооперованим без причин пацієнткам призначав хіміотерапію з серйозними побічними ефектами. 

Скандал розгорівся, коли одна з пацієнток Патерсона, пройшла повторний огляд в іншого лікаря. Виявилося, що вона знаходиться під постійною загрозою повернення раку за недоброякісної роботи «хірурга-халтурника". 

На сьогоднішній день, в суди з вимогою грошових компенсацій звернулися вже більше 100 постраждалих пацієнток Паттерсона. 

До всього іншого, Ієн Патерсон повідомляв страховим компаніям неправдиву інформацію про ступінь складності операцій, проведених ним, а в деяких випадках включав в звітність та завідомо неправдиві відомості про операції, яких він ніколи виконував. Так що до медичного розслідування підключилася британська поліція і тепер йому загрожує не лише позбавлення ліцензії, але і тюремне ув'язнення.

 

 

Джерело: Сім"я і Дім

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.