Карпатська Січ: Головні сепаратисти Закарпаття продовжують свою активну діяльність

Доки в Україні війна - головні сепаратисти Закарпаття продовжують свою активну діяльність.

Про це повідомляють активісти "КС".
“Славнозвісний” батюшка московського патріархату Димитрій Сидор проводить багатолюдні служби в кафедральному православному соборі в Ужгороді, де продовжує пропаганду сепаратизму. На YouTube днями з’явилось відео, де Сидор проголошує “самостійність” закарпатського православ’я. Після поширення в мережі - відео видалили, але скріншоти, як відомо, не горять. Також від вірян лунає інформація, що московський настоятель продовжує говорити під час проповідей про окремішність закарпатського краю.
Просто нагадаємо декілька фактів із біографії батюшки: 
Димитрій Сидор є головою самопроголошеного і ніким не визнаного “Cойму підкарпатських русинів” Сойму та соратником самопроголошеного “прем’єр-міністра Русинії” Петра Гецка, який протягом багатьох років закликав московсько-путінські війська захопити Закарпаття. 
У 2011 р. Сидор в примусовому порядку намагався змусити Кабмін України визнати його нацменшиною, а також заявив про право русинів "зі зброєю в руках захищати свою свободу" від України.
Сидора притягнули до кримінальної відповідальності за меморандум, прийнятий на конгресі русинів 25 жовтня 2008 в Мукачеві. Текст меморандуму містив “Акт проголошення відновлення русинської державності”. В результаті йому дали три роки умовно.
У 2014 р., коли почалось російське вторгнення на сході України, Сидор закликав росію до активного освоєння Закарпаття, щоб зберігати в регіоні "кровні інтереси росії".
Також цікаво, що місцева проросійська партія «Опозиційна платформа - За Життя» Ужгород висувала Сидора 13-м номером списку під час виборів в Ужгородську міську раду. Тоді місцеві ЗМІ писали, що московський настоятель мав балотуватися у першій п'ятірці списку ОПЗЖ в Закарпатську облраду, однак на заваді політичній кар'єрі Сидора стали внутрішні правила УПЦ МП.
Цілими десятиліттями влада усіх рівнів ігнорувала подібних сепаратистських діячів та відверто сепаратистські партії, не реагувала в достатній мірі - і ми отримали війну на Сході в 2014-му. 
Цілих вісім років після початку збройної агресії росії ті самі сепаратисти продовжували свою проросійську діяльність - і ми отримали повномасштабне військове вторгнення сьогодення. 
Що ще має статись, аби влада, наділена повноваженнями воєнного стану, та внутрішні служби безпеки нарешті викорінили і сліди сепаратизму й ворожої пропаганди? Скільки ще має міст бути зруйновано і українців убито? 
Доки українські військові обороняють Україну на фронті тилова влада не здатна розібратися із такими гострими внутрішніми проблемами, як переступити горлянку путінським рупорам. 
Вимагаємо від органів місцевої влади та СБУ розібратися із сепаратизмом в області. Інакше їх пасивність можна розцінювати як сприяння військовій агресії ворога. 





TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.