На Закарпатті активізувалася агентура ФСБ з МП

З початком 2023 року активізувалися так звані керівники УПЦ (МП), а по факту агенти російських спецслужб.Наприкінці 2022 року ми спостерігали як Служба Безпеки України провела масові обшуки в Мукачівській та Хустській єпархіях МП, де було знайдено чимало доказів антиукраїнської роботи московських попів на території Закарпаття. Але вже з початком 2023 року представники РПЦ на Закарпатті очухалися та розпочали «гастролі» по містах та селах краю.
Як повідомляє прес-служба Хустської єпархії, керуючий даним формуванням Митрополит Марк та його права рука Симеон за останні два тижня об'їздили всю «єпархію»  під приводом Різдвяних свят.
Нагадаємо, представники ЗМІ та громадські активісти неодноразово повідомляли про російське громадянство Марка, а його заступник Симеон є братом єпископа РПЦ Парамона, який максимально наближений до генерал-патріарха Кіріла.
Тим часом відомо, що антиукраїнський піп з Ужгорода Дмитро Сидор зустрівся з депутатами словацького парламенту, які в себе на батьківщині відомі як пропутінські.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.