Закарпаття повинен відвідати Сербський єпископ, який тісно пов'язаний з рпц

Наші постійні читачі знають, що Сербія - не сама дружня країна Європи щодо України. Так сталося, що сербські політики тісно пов'язані з кремлівським керівництвом вже не перший десяток років. 
Також нагадуємо, що сербські найманці з місцевих "ультраправих" ще в 2014 рокі воювали на Донбасі за проросійських терористів «ЛДНР», а головним мостом між москвою та Белградом є православні церкви цих країн. 
Як стало відомо, цими вихідними Україну повинен відвідати високопоставлений представник Сербського патріархату - єпископ з Белграду Стефан Шарич.

Єпископ Стефан Шарич відомий тим, що тісно підтримує особисті контакти із колишнім головою Відділу зовнішніх церковних зв'язків, постійним членом Священного Синоду російської православної церкви, керівником Будапештсько-Угорської єпархії митрополитом Іларійоном Алфеєвим, що вказує на підтримку позиції країни-агресора.
Стефан Шарич мав неодноразові зустрічі з російським диктатором путіним та вважає цього військового злочинця, викрадача українських дітей своїм особистим другом.
Під час перебування в Україні проросійський священник відвідає й Закарпаття, де у супроводі місцевого духовенства УПЦ мп проведе екскурсії святинями краю. 

Важливо, що запрошення відвідати Закарпаття Стефан Шарич отримав не від кого іншого як від одіозного священника міста Ужгорода сепаратиста Димитрія Сидора, який відомий своєю антиукраїнською позицією та перебуває під слідством за розпалення релігійної ворожнечі. Відомо, що Сербська православна церква виступає проти України в її боротьбі із країною агресором росією, яка щоденного вбиває українців на війні. Підтримкою від Сербської церкви хизується також і УПЦ мп. 
Відомо, що сепаратист Димитрій Сидор у ході зустрічі хоче заручитись підтримкою проросійського священника в питанні «прихистку» та канонічного прийняття УПЦ мп Сербським патріархатом. Зазначені заяви дедалі частіше почали лунати від о. Димитрія Сидора, особливо під час своїх проповідей, які він потім поширює на підконтрольних Інтернет-ресурсах, чим «зомбує» населення Закарпаття.
Нагадаємо, сьогодні,1 червня, облрада Закарпаття заборонила роботу МП у нашій області.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.