Рупори кремля Брензович та Бочкор радіють відтермінуванню закону про освіту в Україні

Одне з проорбанських інтернет-видань Закарпаття взяло коментарі щодо відтермінування закону про освіту в Україні, м'яко кажучи, не в самих доброзичливих стосовно України політиків – Василя Брензовича та Андреї Бочкор.  Як лідер "КМКС", так і депутатка Європарламенту відверто щасливі відтермінуванню прийняття цього закрну, про що наголошують в своїх коментарях. 
«Наша організація вітає цей крок: це перший крок у правильному напрямку за дуже довгий час», — зазначив Василь Брензович. На його думку, Верховна рада України прийняла таке рішення, оскільки також бачить, що позбавлення прав призводять лише до зростання напруги як усередині країни, так і на арені міжнародних відносин. «Звичайно, відтермінування — не вирішення цього питання, але воно дає час для вирішення тих суперечливих питань, які залишилися у сфері навчання рідною мовою», — розповів Василь Брензович.  
На думку Андреї Бочкор, прийняття відповідного рішення пов’язане з тим, що Венеціанська комісія нещодавно представила свою оцінку закону про нацменшини. «У нас було важливе прохання до України та Венеціанської комісії – врахувати небезпеку закриття угорськомовних шкіл на Закарпатті», – зазначила депутат Європарламенту. Замість вирішення питання Україна вирішила виграти час. «Але завдяки виграшу часу учні, які вступили до шкіл до 2018 року, матимуть можливість завершити навчання за попередньою системою», – наголосила депутат. «Сподіваюся, що за цей час ми зможемо вирішити всі проблемні питання», – повідомила Андрея Бочкор. 
Нагадаємо, Брензович і Бочкор розміщені на сайті "Миротворець" за свою антиукраїнську роботу та підозрі у співробітництві зі спецслужбами рф.



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.