В Хусті вперше на Закарпатті пройшов благодійний марафон «West Carpathian Marathon»

24 вересня в Хусті вперше на Закарпатті пройшов благодійний марафон «West Carpathian Marathon». Стартували бігуни у Буштині, а фінішували на центральному майдані Незалежності у Хусті. Маршрут проходив через Вишково та Велятино, його протяжність становила 42,2 кілометри. Важливо наголосити, що траса марафону отримала мiжнародну сертифiкацiю WorldAthletic та AIMS.
Нагадаємо, що 14 вересня було анонсовано про благодійний марафон «West Carpathian Marathon», який повинен був пройти вперше на Закарпатті.
«На марафоні було представлено 18 регіонів України. Ми мали навіть учасника із Франції. У майбутньому такі марафони збиратимуть любителів спорту та професійних бігунів і із Угорщини, Чехії, Словаччини, Румунії, Польщі. Європейці дуже хотіли долучитися й цього разу, але боялися приїхати через війну. Із іншого боку, ми також зацікавлені у міжнародній співпраці, будемо раді, якщо географія марафон «West Carpathian Marathon» розшириться, – розповів «Карпатському об’єктиву» організатор заходу Андрій Козир.
Також він додав, що закарпатський марафон є першим сертифікованим на заході України. Раніше хустянин проводив у області напівмарафини. Їх у Хусті пройшло аж 5. Цей марафон став першим.
Благодійністю ж Андрій Козир також займається давно, починав із велозаїздів, а згодом почав практикувати з бігом. У мирний час, пропагуючи здоровий спосіб життя, одночасно збирав кошти на допомогу хворим діткам, а під час війни – ще й на підтримку військових. Цього разу 100% стартових внесків організатори передадуть на потреби Збройних сил України. Крім того, кошти з дитячих перегонів та з бігу на коротку дистанцію буде спрямовано на лікування хворій землячці Вікторії Козак.
«Подія виявилася неймовірно масовою. І це – радує. Ми мали більше 500 учасників на різних дистанціях. Зібрати вдалося більше 200 тисяч гривень. Тішить і участь діток у забігах. Найменшим із них навіть всього по 1-2 роки. Найстаршому ж учаснику – 68», – наголосив Андрій Козир.
Варто додати, що учасникам марафону дуже сподобалася траса. Вона проходила неймовірно мальовничими місцинами. Дехто розкішну карпатську природу, між іншим, бачив вперше.
Крім повної дистанції – 42,2 кілометри, марафонці могли взяти участь і в естафетах по 21 та 10 кілометрів, а також у забігу на 1 кілометр, а малеча – у дитячих змаганнях. Найбільше бажаючих було спробувати сили на основні дистанції. До бігунів долучилися і закарпатські чиновники, які й раніше підтримували подібні події.
Після завершення забігів усіх охочих частували смачним закарпатським бограчем. Також можна було випити кави чи чаю.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.