Чому на Закарпатті досі існує УПЦ МП?

На даний час правоохоронні органи України відкривають десятки кримінальних проваджень стосовно представників УПЦ МП за розпалювання міжконфесійної ворожнечі, сепаратизм, колабораціонізм та багато іншого. Адже ми добре пам'ятаємо, що в деяких регіонах нашої країни представники московського патріархату були корегувальниками російських ракет та артилерії.
Окрім того, що запрацювала правоохоронна система, є і політичні рішення, адже дійсно сьогоднішнє керівництво держави важко звинуватити в якомусь покриванні московських попів. 
Виникає питання: якщо все так добре, то чому ворожа проросійська релігійна секта, створена катом української нації Сталіном, досі безтурботно почуває себе на Закарпатті? 
Цю безтурботність для московських попів створює місцева влада, яка і нині всіляко сприяє МП, виділяє їм землі для будівництва нових храмів. Наприклад, в жовтні 2022 року на Ужгородщині в селі Невицьке місцева влада разом представниками Мукачівської православної єпархії (МП) відкрили новий храм. Враховуючи те, що в самому селі в більшості населення є прихожанами греко – католицької церкви, то жителі громади були проти, але керівництво Оноківської ОТГ не хотіло їх чути. 
Окрім Оноківської ОТГ, де влада співпрацює з МП, є ще Нересницька, Дубриницька та багато інших громад, де місцева влада іде на співпрацю з УПЦ (МП), а по факту з РПЦ, не думаючи про небезпеку даної секти, про її антидержавницьку роботу та явний колаборантський настрій серед верхівок УПЦ (МП).





TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.