"Z" - Великдень на Закарпатті (ВІДЕО)

УПЦ МП та її філія на Закарпатті є ярими прихильниками РПЦ та «руського міра», про що говорять наступні факти. В Мукачівській єпархії самим «упоротим» та відомим промосковським  українофобом є Дмитро Сидор, який за довгі роки роботи на ФСБ, співпрацював з різними антиукраїнськими організаціями, як в нашій області, так і за її межами. Крім того, що Сидор був одним з ініціаторів утворення "фейкової" республіки «Підкарпатська Русь», він постійно знаходив союзників, таких як "Руський Блок" Закарпаття, на чолі якого стояв особливо небезпечний любитель путіна Сергій Миронович Тимко.
Також в списку є "Український вибір", "Партія Регіонів", "ОПЗЖ" та навіть, «прогресивні соціалісти» "лівачки" Наталії Вітренко. Зараз правоохоронці Закарпаття активно відпрацьовують цього персонажа.
Звісно, найбільше проросійських елементів у Хустській єпархії, тут у нас був випадок, коли московський піп не дозволив ховати у церкві загиблого військового, хоча незадокументовані такі випадки були з 2014 року в Буштині, Тячеві, Хусті та інших населених пунктах.
На Тячівщині і нині веде проросійську роботу такий собі піп як Венедикт Хромий, який став відомим через те, що був прихильником партії Шарія та "ОПЗЖ" Медведчука, через його пропутінські заяви даного попа було занесено до бази сайту «Миротворець».
Велику роль в МП на Закарпатті відіграє, а як вважають деякі ЗМІ та експерти, в основному єпископ Угольський Симеон – Степан Голубка. Брат Степана Голубки - Федір є одним із заступників патріарха РПЦ Кирила та відповідає за фінанси в російській православній церкві. Тому вважається, що роль Степана Голубки значно перевищує його посаду в московській церкві.
Очолює Хустську єпархію МП Микола Петровцій – митрополит Марк, який відомий як на Закарпатті, так і за межами краю проросійською позицією, ще в 2017 році був внесений в базу «Миротворець» за антукраїнську роботу, а останніми днями журналісти надали докази того, що Марк є громадянином РФ.
В цій статті ми згадали лише про невеликий відсоток колаборантів серед МП на Закарпатті, але таких сотні, це попи, монахи, дяки та різні так звані православні активісти.
Шановні закарпатці, завтра на Великдень думайте чи варто йти в храми до московських попів!


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 2
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.